Βουτσινάς Μενέλαος

IMG 7115 1 e68c5

Είμαι ο Μενέλαος Βουτσινάς και ολοκλήρωσα το 1ο έτος Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του "Αλυπίας Τέχνη". Θεωρώ ότι η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. Από την αρχή ένιωσα πολύ καλά με όλους τους διδάσκοντες - εκπροσώπους των διαφορετικών προσεγγίσεων, καθώς και με το επίπεδο διδασκαλίας και τη δομή της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα είναι στημένο με σκοπό να προσφέρει υψηλή επάρκεια γνώσης, τριβής και προβληματισμού αναφορικά με τις ψυχοθεραπευτικές πρακτικές και θεωρία. Τουλάχιστον έτσι το βιώνω εγώ.

Το πιο "ακριβό" κομμάτι αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι δεσμοί που έχουμε σφυρηλατήσει σαν τμήμα. Νιώθω πάρα πολύ τυχερός με τον τρόπο που διαδρούμε μεταξύ μας, το πως προβληματιζόμαστε, το πως διαφωνούμε, το πως ταυτιζόμαστε ή συγκινούμαστε, αλλά και τον ρόλο των διδασκόντων σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ανυπομονώ για το 2ο έτος και αυτά που ακολουθούν. Ευχαριστώ.

Μενέλαος Βουτσινάς

Τηλ.: 6987416614, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Βρεττού Μυρτώ

mlack white light 2daee

 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αλυπίας Τέχνη" ήταν μια πρόκληση για μένα που δεν είμαι απόφοιτη σπουδών ψυχολογίας. Το πρόγραμμα, ο πρώτος κύκλος που ολοκλήρωσα, ήταν μια  πολύτιμη εκπαιδευτική διαδρομή στην προσέγγιση της ψυχοθεραπείας ως διαδικασία, αλλά και του ανθρώπινου ψυχισμού. Οι εκπαιδευτές αποτελούν μια εξαιρετικά δυνατή και πολύπλευρη ομάδα συστημικών, υπαρξιακών, ανθρωποκεντρικών, συνθετικών κ.α ψυχοθεραπευτών. Η διαδικασία της διδασκαλίας ήταν απολαυστική και άρτια, παρόλο που γινόταν εξ' αποστάσεως λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Η γραμματεία του προγράμματος, ήταν προσιτή, εντός και εκτός πλαισίου μαθήματος, με άμεση και βοηθητική ανταπόκριση στις όποιες απορίες ή προβλήματα προέκυπταν. Ήταν εν συνόλω, ένας κύκλος σπουδών υψηλού επιπέδου, που με άφησε πολύ ικανοποιημένη και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όποια/ον ενδιαφέρεται να εξειδικευτεί στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Mυρτώ Βρεττού

Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Γιαννακόπουλος Θάνος

jpg d173b

Η φοίτησή μου στο πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη – Εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία» για εμένα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Οι καθηγητές επιστημονικά είναι άρτια καταρτισμένοι και με φοβερή διάθεση και ζήλο να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους εκπαιδευόμενούς τους. Όλοι τους έχουν ένα βαθύ σεβασμό για τον άνθρωπο. Και αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που με συγκλόνισε περισσότερο από οτιδήποτε, το ότι ακριβώς αυτά που σου διδάσκανε στη θεωρία, π.χ. κατανόηση, σεβασμό στον άνθρωπο, αποδοχή, γνησιότητα, το έβλεπες να αντανακλάται στη συμπεριφορά τους, εκεί ζωντανά μπροστά σου, από τον τρόπο που μιλούσανε ακόμα και το πώς στέκονταν. Το μάθημα σαν διαδικασία ήταν άλλη μια συναρπαστική εμπειρία παρά τις πολλές ώρες παρακολούθησης. Εκτός από τη θεωρία, γίνονταν πολλές βιωματικές ασκήσεις που σε βοηθούσαν να συνδέσεις καλύτερα τη θεωρία που διδάχτηκες με την πράξη. Μάλιστα ο συνθετικός χαρακτήρας του προγράμματος αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Ένας ακόμα λόγος, που νιώθω τυχερός που συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα, είναι ότι η αλληλεπίδραση με τους συνεκπαιδευόμενούς μου είναι ένα πραγματικό δώρο. Από την πρώτη στιγμή σε κάνουν να νιώθεις άνετα, ασφάλεια, αποδοχή, υπάρχει πολύ ζεστό κλίμα μεταξύ μας, ενώ στις ερωτήσεις των καθηγητών στο μάθημα οι απαντήσεις που δίνουν, από διαφορετικές οπτικές πλευρές, φωτίζουν τόσο πολύ το υπό εξεταζόμενο φαινόμενο που μαθαίνεις πάρα πολλά και από τους ίδιους και σε αναβαθμίζουν. Φαντάζομαι ότι και η επιλογή των σπουδαστών δεν έγινε τυχαία. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται για σπουδές στην ψυχοθεραπεία να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θάνος Γιαννακόπουλος

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Γκόντας Σπύρος

 Viber 2023 06 28 08 44 32 929 7c6ef

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα εκπαίδευσης Συνθετικής Ψυχοθεραπείας «Αλυπίας Τέχνη». Πως όμως να μπορέσεις να εκφράσεις όσα συμβαίνουν στους πανέμορφους χώρους του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου, να αποδεχτείς το ποιος πραγματικά είσαι, να ετοιμαστείς και να βιώσεις βαθιές αλλαγές μέσα σου, με λίγα λόγια? 

Εκπαίδευση στην Συνθετική προσέγγιση, εκπαιδευτές και προσωπικό καταρτισμένους και συνεργάσιμους, με δεξιότητες και ευρύτητα πνεύματος, που προσφέρουν απολαυστική διδασκαλία, υποστήριξη σε κάθε σου πρόβλημα, ίσως μπορείς να βρεις και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα…

Αγάπη, διάθεση, σεβασμό, ευαισθησία, ενδιαφέρον, εμπειρία ζωής, μπορείς να νιώσεις και να βιώσεις στο «Αλυπίας Τέχνη»!  

 Σπύρος Γκόντας

Τηλ.: 6985057100, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Γουργιώτη Κατερίνα

IMG 20191019 164847 3c402

Από την ολοκλήρωση ακόμα, του πρώτου έτους σπουδών μου στο Πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη», βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να αισθάνομαι καθημερινά τα οφέλη που μου έχει προσφέρει. Ήδη αναγνωρίζω πόσο με έχει βοηθήσει να ανακαλύψω ένα νέο τρόπο να στέκομαι στη δουλειά μου, και στις σχέσεις με τους γύρω μου, επαγγελματικές και μη. Είχα την ευκαιρία να δώσω ένα καινούργιο νόημα στις θεραπευτικές μου αναζητήσεις, και να μπορέσω να με δω πιο ξεκάθαρα ως μελλοντικό θεραπευτή με δική του ταυτότητα, μέσα από το πρίσμα διαφορετικών, αλλά αλληλένδετων προσεγγίσεων. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία με διδάσκοντες, γραμματεία και φυσικά τους αγαπητούς συναδέλφους/ συνεκπαιδευόμενους, ένιωσα να βρίσκομαι στο κατάλληλο περιβάλλον να αναπτυχθώ, να νιώσω ασφαλής, αλλά και ταυτόχρονα να ανταποκριθώ στις αλλεπάλληλες προκλήσεις που η διαρκής ανάσυρση και επεξεργασία προσωπικών βιωμάτων, μπορεί να επιφέρει. Παρά το γεγονός, πως ο τωρινός τόπος κατοικίας μου είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, αυτό στην πορεία, όχι μόνο δεν με απέτρεψε, αλλά μου έδωσε την ώθηση και την ενέργεια να θέλω να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους το συχνότερο δυνατό. Ανυπομονώ για την συνέχεια, για το μεγάλωμα που έχω να βιώσω,  και πραγματικά δυσκολεύομαι να κλείσω σε λίγες γραμμές την εμπειρία μου και να την αποδώσω σε όλο της το μέγεθος, από τον πρώτο κιόλας χρόνο.

Είμαι στη διάθεση όποιου τολμηρού μελλοντικού θεραπευτή θα ήθελε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατερίνα Γουργιώτη

Ψυχολόγος Α.Π.Θ., MSc Γνωστικής Νευροαποκατάστασης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Linkedin: https://gr.linkedin.com/in/katerina-gourgioti-182b61213

 Γράψας Κωνσταντίνος

IMG 8504 8debe

Αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη

Μετά από μια μακρόχρονη και επίπονη περιπλάνηση στο χώρο της εκπαίδευσης στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας, με στόχο την εύρεση ενός προγράμματος που τιμά τόσο τις ανθρώπινες σύγχρονες ψυχικές ανάγκες όσο και την ακαδημαϊκή υπόσταση και χαρακτήρα της επιστήμης της ψυχολογίας, χωρίς να παραγνωρίζει τη γνώση του σήμερα, που μας οδηγεί στη δημιουργία νέων συνθετικών τρόπων συνεισφοράς στον άνθρωπο,

συνάντησα το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» και είχα τη χαρά να συμμετέχω στο πρώτο έτος λειτουργίας του.

Στο πρώτο αυτό έτος της επαφής μου με το πρόγραμμα, βίωσα την αγάπη των συντελεστών τόσο για όλους εμάς, τους εκπαιδευόμενους, όσο και για τη γνώση και τις πλούσιες δεξιότητες που μας μετέφεραν, με εμφανή την από καρδιάς αγάπη και διάθεση προσφοράς και μετάδοσης των μυστικών της Τέχνης της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Ο απόλυτος σεβασμός στο αντικείμενο και η ακαδημαϊκή επάρκεια των διδασκόντων, αλλά και η ευαισθησία τους στη φύση του Κάθε εκπαιδευόμενου, κάνουν το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» μοναδικό στο χώρο. 

Δεν θα είχα καμία επιφύλαξη να συστήσω το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να βιώσει μια σε βάθος εκπαίδευση στην Τέχνη και Επιστήμη της σύγχρονης συνθετικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, καθώς το πρόγραμμα αυτό αποτελεί εμφανές απόσταγμα δεκαετιών ακαδημαϊκής έρευνας και εμπειρίας, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του σήμερα για μια συνθετική προσέγγιση με σταθερές βάσεις και όραμα την από καρδιάς αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών. 

Κωνσταντίνος Γράψας

BA(Hons), DipArch Distinction, MPhil Cambridge UK - Ιδρυτής της Ακαδημίας της Καρδιάς ΑΜΚΕ

Τηλ: 6937066045, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Ιστοσελίδα: www.HeartWorks.gr

Δεκαβάλα Αθανασία

 3 53e25

 

Το έτος 2020-2021 ξεκίνησα τη φοίτησή μου στο πρόγραμμα "Αλυπίας Τέχνη - Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία". Παίρνοντας την απόφαση να στείλω την αίτησή μου και τελικά ξεκινώντας τη φοίτησή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ομολογώ πως δεν είχα φανταστεί το επίπεδο σπουδών και την ποιότητα των εκπαιδευτικών παροχών του προγράμματος. Ο πρώτος κύκλος της τετραετούς φοίτησης ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις και τι πιο σημαντικό για ένα άτομο που επενδύει εκπαιδευτικά, χρονικά, οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά, να ανταμείβονται οι προσδοκίες του με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο υλοποιείται από μια σειρά εξαιρετικών εκπαιδευτικών, άρτια και απόλυτα καταρτισμένων στο αντικείμενό τους και με εξαιρετική μεταδοτικότητα, αλλά και με θετικότητα και ανοικτότητα ως προς τους φοιτητές. Το εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο με τον προσωπικό του χαρακτήρα ο κάθε καθηγητής όσο και με το επαγγελματικό του προφίλ, κατάφεραν να καλλιεργήσουν έμπνευση, αλλά και να δημιουργήσουν ένα κλίμα που έδεσε την ομάδα των φοιτητών του έτους, πολύ άμεσα, σε εκπαιδευτικό αλλά και ανθρώπινο, συναδελφικό επίπεδο. Όλοι οι υπεύθυνοι, καθώς και οι καθηγητές του προγράμματος διακρίνονται για το αληθινό τους ενδιαφέρον να εκπαιδεύσουν και να προετοιμάσουν επαρκώς καταρτισμένους μελλοντικούς επαγγελματίες συμβούλους ψυχικής υγείας/ψυχοθεραπευτές.

Ένα από τα ποιο σημαντικά στοιχεία του εν λόγω προγράμματος είναι η έναρξη, από το πρώτο κιόλας έτος, των προσομοιωτικών συνεδριών, αλλά και η παροχή εποπτείας μέσω της οποίας δινόταν πάντα μια λεπτομερής και πλήρης αξιολόγηση, ώστε ο φοιτητής να έχει τη δυνατότητα να κατανοεί κάθε στοιχείο της παρέμβασής του. Προσωπικά το συναίσθημα που έχω να θυμάμαι, από την χρονιά 2020-2021, είναι η προσμονή για κάθε επόμενο μάθημα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω βιώθηκαν προσωπικά, σε μια εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας ανεστάλη η δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά όμως δεν εμπόδισε τελικά την επιτυχή έκβαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και την εις βάθος γνωριμία και εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως η διοίκηση και η γραμματεία του πανεπιστημίου στάθηκαν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί σε οποιαδήποτε δυσκολία κι αν ανέκυπτε, το οποίο πολλές φορές είναι πολύ σημαντικό ώστε να μην παρακωλύεται η συνέχιση της εκπαίδευσης.

Νάνσυ Δεκαβάλλα

Τηλ.: 6978329208, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Ζαχαράκη Μαρία

2. c8831

Ως εκπαιδευόμενη του προγράμματος «Αλυπίας Τέχνη» και έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο έτος, βρίσκομαι στη θέση να καταθέσω πως είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένη από τη δομή που έχει η Συνθετική Ψυχοθεραπεία, καθότι είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση. Είναι πλήρως απαρτισμένο από πλούσιο υλικό και για τις τρεις προσεγγίσεις: Υπαρξιακής, Πολιτισμικής – Πολυπολιτισμικής και Συστημικής. Επιπλέον, οι εκπαιδευτές είναι όλοι τους εξαίρετοι επιστήμονες και πλούσιο βιογραφικό και πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ψυχολογίας, διαθέτοντας δικά τους γραφεία ή όντες ιδρυτές κέντρων και ιδρυμάτων, πάντοτε διαθέσιμοι να ανταποκριθούν σε απορίες μας και διευκρινήσεις. Καλή απόλαυση σε όσους το επιλέξουν.

Μαρία Ζαχαράκη

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κανελλοπούλου Ευθυμία

Screenshot 2022 08 24 13 11 14 017 com.miui.gallery 504fc

Η εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο «Αλυπίας Τέχνη» είναι για εμένα μια εξαιρετική "σύνθεση" θεωρίας-πράξης. Αυτό διότι οι καθηγητές που μας παρουσιάζουν τις θεωρίες είναι άρτια καταρτισμένοι στο αντικείμενο και διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο, γεγονός που κάνει το μάθημα να έχει ακαδημαϊκή ταυτότητα, συνδυαστικά με βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές. Επομένως, όταν ένα μάθημα διαμορφώνεται από έναν συνδυασμό ακαδημαϊκής γνώσης, βιωματικής και  πρακτικής εξάσκησης στον τομέα της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας, τότε είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι.

Ευθυμία Κανελλοπούλου

Τηλ.: 6948626450, Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Καραντάνα Γεωργία

1998CAM 2023 08 01 10 59 02 FN d065b

Μόλις τελείωσα το πρώτο έτος στο πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη: Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία», και είμαι πολύ παραπάνω από ικανοποιημένη από ό,τι μπορούσα να φανταστώ πριν ξεκινήσω το πρόγραμμα. Το επίπεδο του προγράμματος, των καθηγητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι εξαιρετικά υψηλό. Πρόκειται για ένα απαιτητικό και σοβαρό πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με το εν λόγω αντικείμενο. Παράλληλα, όντας εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης, μπορώ να πω με σιγουριά ότι απευθύνεται και σε εργαζομένους/ες, κάτι που με προβλημάτιζε αρχικά. Επίσης, γίνεται παραπάνω από επαρκής γνωστική εμβάθυνση στις προσεγγίσεις της συνθετικής ψυχοθεραπείας, κάτι που ενισχύεται από τον έντονο βιωματικό χαρακτήρα των μαθημάτων αλλά και των εργασιών που ανατίθενται. Όπως έχω καταλάβει από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, πρόκειται για ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που δημιουργεί δυναμικούς/ες ψυχοθεραπευτές/τριες και δεν αναπαράγει στεγνά τη γνώση. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και ανυπομονώ για τη συνέχεια του ταξιδιού αυτού.

Γεωργία Καραντάνα

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κώνστα-Φίλη Μαρία-Ευαγγελία

IMG 20230710 213900 464 3dbf9

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών- Εξαιρετικοί Διδάσκοντες

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας με εξαίρετο σοβαρό επιστημονικό- διδακτικό προσωπικό, με πλούσια βιογραφικά και πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας. Η επιλογή των εκπαιδευόμενων είναι επίσης υψηλού επιπέδου, αφού οι φοιτητές επιλέγονται προσεκτικά.  Έχοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό σε διαφορετικούς κλάδους των κοινωνικών επιστημών, το άγχος του να καταφέρω να ενσωματωθώ στην εκπαιδευτική διαδικασία ήταν τεράστιο. Παρ' όλα αυτά ήδη από τα πρώτα μαθήματα ένιωσα την άμεση συμπερίληψη και κατανόηση των καθηγητών μου οι οποίοι στάθηκαν όλη την χρονιά αρωγοί στην προσπάθεια μου αυτή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί αρκετή μελέτη της βιβλιογραφίας, πολύωρη μηνιαία παρακολούθηση και εργασίες ακαδημαϊκού επιπέδου. Παράλληλα, η έννοια της Σύνθεσης αποτυπώνεται σε κάθε μας μάθημα γεγονός που με βοηθάει να σκέφτομαι ευρύτερα και να χρησιμοποιώ περισσότερα εργαλεία, με σεβασμό προς όλες τις προσεγγίσεις. Τελειώνοντας το πρώτο μου έτος αισθάνομαι μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μου κάνοντας ένα μικρό βήμα στον στόχο μου, ανυπομονώντας ήδη να ξεκινήσω το δεύτερο έτος των σπουδών μου. Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στον ρόλο της γραμματείας μας η οποία κατά την άποψη μου συμβάλει αμέριστα στο υψηλό επίπεδο του προγράμματος, καθώς λαμβάνουμε καθημερινά ενημερωτικά e-mails τόσο για τα διαδικαστικά της εκπαίδευσης όσο και για τα τρέχοντα δρώμενα στον χώρο της ψυχικής υγείας (συνέδρια σε παγκόσμιο- εθνικό επίπεδο, ημερίδες, διαλέξεις), για θέσεις εργασίας ή πρακτικής άσκησης, βοηθώντας μας να έχουμε συνεχόμενη επαφή με τον κλάδο.

Εβίνα Κώνστα-Φίλη

Τηλ.: 6989443988, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Μαγριπλή Μαριλένα

 2ebc1

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι το μοναδικό πρόγραμμα πανεπιστημιακού επιπέδου, στο τομέα της Ψυχοθεραπείας. Οι εκπαιδευτές μας είναι όλοι επιλεγμένοι με πολύ απαιτητικά κριτήρια, γι’ αυτό το λόγο το αποτέλεσμα, αναφορικά με το επίπεδο της εκπαίδευσης, με δικαιώνει απόλυτα. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, τόσο σε επίπεδο χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων, όσο και σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φοιτητών είναι εξ ίσου ενθαρρυντικό, αφού δημιουργεί στον κάθε έναν και κάθε μία από μας, την αίσθηση ότι είμαστε μια δημιουργική και σφιχτή ομάδα, της οποίας τα μέλη όχι μόνο εκπαιδεύονται, αλλά και μοιράζονται την εμπειρία της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης. Περιμένω με ανυπομονησία την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος 2022-2023 για να συνεχίσω αυτή την εξαιρετική εμπειρία και δηλώνω περήφανη που ανήκω και εγώ στην τόσο σπουδαία και σημαντική για μένα, εκπαιδευτική κοινότητα του "Αλυπίας Τέχνη".  

Μαριλένα Μαγριπλή

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, MSc - Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση & την Υγεία, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Τηλ.: 6934575784, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μακρυδάκη Βάσια

vm be290

Ο I. D. Yalom στο βιβλίο του «Το δώρο της ψυχοθεραπείας» προτείνει στους/ις νέους/ες ψυχοθεραπευτές/τριες να στραφούν προς έναν θεραπευτικό πλουραλισμό που αντλεί αποτελεσματικές παρεμβάσεις από πολλές διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις. Αυτόν ακριβώς τον πλουραλισμό αισθάνομαι ότι μου προσφέρει η εκπαίδευση στο πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη - Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία». Η εκπαίδευση μου παρείχε την ευκαιρία να προχωρήσω προς τον ανοιχτό, τον διευρυμένο ορίζοντα της συνθετικής συμβουλευτικής/ψυχοθεραπείας. Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού επισκέφτηκα σταθμούς που αφορούσαν στην προσωπική μου ανάπτυξη και στην καλλιέργεια συμβουλευτικών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, ο υπαρξιακός προσανατολισμός του προγράμματος συνέβαλε στο να διαμορφώσω το φίλτρο μέσα από το οποίο κατανοώ τον άνθρωπο. Η συστημική οπτική του, μου παρείχε την ευκαιρία να αναλογίζομαι τα συστήματα εντός των οποίων κινείται ο/η συμβουλευόμενος/η και τέλος η πολυπολιτισμική προσέγγιση μου παρείχε τον φακό που μου επιτρέπει να λαμβάνω υπόψη τις διασταυρώσεις των ταυτοτήτων του συμβουλευόμενου ατόμου, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τις δικές μου.  Συνολικά, ο συνθετικός προσανατολισμός του προγράμματος συνέβαλε στην καλλιέργεια της δεξιότητας του να ακολουθώ τους/ις συμβουλευόμενούς/ές μου και να επιλέγω παρεμβάσεις που είναι κατάλληλες για εκείνους/ες.

Βάσια Μακρυδάκη

Ψυχολόγος Α.Π.Θ., MSc - Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση & την Υγεία, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εργαστήρι Ζωής Ο.ΚΑ.ΝΑ., Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών/ριών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τηλ.: 6988067902, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μελέα Γιαννούλα

IMG 20201015 140329 0855 2f816

Το αισθάνομαι σαν φυσική συνέχεια του μεταπτυχιακού μου στην "Ψυχική Υγεία". Ο πρώτος κύκλος αυτού του Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία με έκανε να γνωρίσω μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση της ψυχικής υγείας, ενώ μου αποκαλύφθηκαν από τους άρτια καταρτισμένους διδάσκοντες έννοιες και στοιχεία που έψαχνα χωρίς προηγούμενη τέτοια ασύγκριτη επιτυχία. Οι ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης ήταν μια πρωτόγνωρη και πολύτιμη εμπειρία, ενώ η λήψη Εποπτείας στις προσομοιωτικες διαδικασίες προσέθετε στην αξία τους. Σε αυτόν τον κύκλο μου επανασυστήθηκαν οι κυριότερες σχολές ψυχοθεραπείας, γνώρισα νέες, ενώ επίσης ταυτοποιήθηκαν κοινοί παράγοντες μεταξύ τους· το τι τις κάνει να λειτουργούν. Αποτελεί δηλαδή μια εισαγωγή στο ποιά είναι χρήσιμα εργαλεία στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στο τι είναι τελικά το αντάρτικο της ψυχοθεραπείας: η Συνθετική Προσέγγιση. Συνεχίζω αυτήν την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022 στον Δεύτερο Κύκλο. Συστήνω το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε όσους δεν μπορούν να παπαγαλίζουν, ενώ αγαπούν την ψυχοθεραπεία και το να δουλεύουν με τον δικό τους, πολλές φορές μοναδικό, τρόπο.

Γιαννούλα Μελέα, RN, MSc στην Ψυχική Υγεία

Τηλ.: 6948819478, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μελισσινού Δέσποινα

273476512 3219450098287593 3949447456150831629 n ce0bc

Για μένα, η εκπαίδευση στο πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» ήταν μία πολύτιμη εμπειρία! Άκουσα, σκέφτηκα και έμαθα πολλά πράγματα. Ο συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής μέσω βιωματικών ασκήσεων, είναι πολύ αποτελεσματικός, τόσο στο να μάθουμε πρακτικά, αλλά και στο να εμβαθύνουμε ουσιαστικά στις προσεγγίσεις και στην τέχνη της ψυχοθεραπείας. Οι καθηγητές ήταν όλοι άψογοι, με υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και μεταδοτικοί και προσιτοί σαν άνθρωποι. Το κλίμα που δημιουργήθηκε από την αρχή ήταν ένα κλίμα ανοιχτότητας, σεβασμού και κατανόησης. Αν και το πρόγραμμα είναι απαιτητικό και χρειάζεται να επενδύσει κανείς χρόνο σε αυτό, δεν σκέφτηκα στιγμή ότι δεν αξίζει να το κάνω! Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα έτη.

 Δέσποινα Μελισσινού

 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μεταξά Ιωάννα

272689176 10159497217247707 1164873178648760139 n 9b06c

Η συνάντησή μου με το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει υπάρξει μια από τις πλέον καθοριστικές συναντήσεις στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικής ποιότητας, με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο όσον αφορά την παρεχόμενη εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό δυναμικό, τη συνεργατική διάθεση της γραμματείας και την αισθητική αρτιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνολικά.

Από το πρόγραμμα έχω αποκομίσει πέρα από τις θετικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, μια νέα αίσθηση εαυτού καθώς και ένα είδος εργαλείου διαφορετικής θέασης του κόσμου. Μου έχει δοθεί η δυνατότητα να ερμηνεύω το παρελθόν και να βιώνω στο εξής το παρόν μου με διαφορετικό τρόπο. Διδάσκομαι να δίνω νόημα στη ζωή υπό το πρίσμα της σύνθεσης που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαθημάτων τα οποία συχνά περικλείουν στιγμές εντυπωσιακών συνειδητοποιήσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής, που δικαιώνει τον τίτλο του, καθώς η «Αλυπίας Τέχνη» , η Άρση της λύπης και η μετάβαση σε μια ζωή που βιώνεται ως Τέχνη, γίνεται πραγματικότητα.

Ιωάννα Μεταξά

Φιλόλογος-Κοινωνιολόγος MA, PHD στην Ειδική Αγωγή

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Μυκονιάτη Δέσποινα

 MG 2730 ac653

Η εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του προγράμματος «Αλυπίας Τέχνη» μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι εκπαιδευτές μας είναι άνθρωποι εξαιρετικά καταρτισμένοι, με ακαδημαϊκά προσόντα αλλά και προσωπικότητες που μπορούν να εμπνεύσουν. Επιπλέον,  το κλίμα μεταξύ των συνεκπαιδευόμενων είναι σημαντικά ποιοτικό, με αποτέλεσμα να λειτουργούμε σαν μια δεμένη ομάδα. Τέλος, ως τελειόφοιτη προπτυχιακών σπουδών διαφορετικού αντικειμένου, οφείλω να παραδεχτώ πως η ομάδα του «Αλυπίας» με αγκάλιασε και μου παρείχε τα ανάλογα εφόδια για να σταθώ επαρκώς στη συγκεκριμένη εκπαίδευση. Πάνω απ' όλα όμως, θεωρώ πως είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στον άνθρωπο, από κάθε σκοπιά.

Δέσποινα Μυκονιάτη

 Τηλ: 6982077847, E-mail: mikoniati.despina@gmail.com

Νικολακάκου Άννα               

 4 07d8b
       

Ολοκληρώνοντας το Α’ έτος μετεκπαίδευσης στο Πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη – Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία» απέκτησα πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία. Αν και ήταν εισαγωγικό, ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις προσδοκίες μου, ωστόσο είναι πολύ απαιτητικό για έναν εργαζόμενο – σπουδαστή, κυρίως ως προς το χρόνο που απαιτείται για τις παρακολουθήσεις και τις εργασίες. Όλοι οι καθηγητές ήταν αξιόλογοι, μεταδοτικοί, αρκετά συνεργάσιμοι και υποστηρικτικοί σε εμάς τους σπουδαστές στις δυσκολίες, αλλά και στο χρόνο που απαιτούνταν για τις εργασίες. Οι διαδικτυακές παραδόσεις δεν υστερούσαν σε ποιότητα και υπευθυνότητα και το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου, ήταν άψογο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου παρέχει την ασφάλεια και τη σιγουριά να συνεχίσω την προσπάθειά μου στον τομέα της ψυχοθεραπείας.

Άννα Νικολακάκου

Τηλ.: 6937012425, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ξυπολιτά Καλλιόπη

jpg 5a69e

Η εκπαιδευτική αλλά και η ανθρώπινη εμπειρία που αποκόμισα από το έτος φοίτησης 2020-2021 στο «Αλυπίας Tέχνη» μόνο θετικό πρόσημο έχει. Προσωπικά βίωσα απλόχερο μοίρασμα της γνώσης από τον κάθε καθηγητή ξεχωριστά, με έναν τρόπο ιδιαίτερα ταπεινό, που έδιωχνε κάθε είδος άγχους μπροστά στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Η συνθετική προσέγγιση έχει να ταιριάξει διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ τους, κάτι που έγινε με πολύ όμορφο τρόπο και με σεβασμό. Το να εκπαιδεύεσαι από καθηγητές με κύρος και επαγγελματική εμπειρία χρόνων σου δίνει το έναυσμα να δουλέψεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα από τα κυριότερα κομμάτια, που με ενθουσίασε στο πρόγραμμα, ήταν ότι οι προσομοιωτικές συνεδρίες μαζί με την εποπτεία ξεκίνησαν στα μέσα της χρονιάς, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύεσαι παράλληλα με την θεωρία. Η ποιότητα των μαθημάτων ήταν άψογη και δεν μειώθηκε στο ελάχιστο λόγω των απρόσμενων περιορισμών της πανδημίας.

Πραγματικά δεν έχω να σκεφτώ κάτι αρνητικό για το πρόγραμμα. Όσες δυσκολίες και να προέκυπταν, είτε ενδογενώς είτε εξωγενώς, η λύση ήταν άμεση με τον πιο ανώδυνο τρόπο προς όφελος του φοιτητή. Τα κορίτσια της γραμματείας είναι απλά καταπληκτικά, υποστηρικτικά και οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου άμεσες!!! Προσωπικά, νοιώθω τυχερή αλλά και επαγγελματικά ασφαλής που εκπαιδεύομαι στο «Αλυπίας Tέχνη».

Καλλιόπη Ξυπολιτά

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Παπαδογιαννοπούλου Μαρία

received 669266114660555 4c67d

Προσωπικά, είμαι αρκετά ικανοποιημένη και χαρούμενη με την επιλογή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Συνθετικής Ψυχοθεραπείας. Οι καθηγητές είναι υπέροχοι, με υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, μεταδοτικοί και με μεγάλη προθυμία να συζητηθούν προβληματισμοί, απορίες κλπ. Χωρίς κανένα ύφος παντογνώστη και με πολύ σεβασμό προς τη διαδικασία και προς τον καθένα ξεχωριστά. Στα μαθήματα υπήρχαν αρκετά βιωματικά τα οποία βοηθούσαν τόσο τη σύνδεση θεωρίας με την πράξη όσο και τη σύνδεση με τους συνεκπαιδευμένους. Ένας αριθμός των εργασιών ήταν επίσης βιωματικές, κάτι που με ώθησε σε μια προσωπική ενδοσκόπηση και μεγαλύτερη κατανόηση του εαυτού μου.  Επίσης, η γραμματεία αρκετά βοηθητική και άμεση στις απαντήσεις της αλλά και σε ενημερώσεις σχετικά με συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια. Θεωρώ σου παρέχει τα εφόδια να σταθείς επαρκώς ως ψυχοθεραπευτής/ -τρία.  Το προτείνω χωρίς ενδοιασμούς!

Μαρία Παπαδογιαννοπούλου

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Πολύζος Απόστολος

image 0fca8

H ολοκλήρωση του πρώτου έτους 2021-2022, του προγράμματος στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία / Συνθετική Συμβουλευτική είναι γεγονός. Ολόκληρο το πρόγραμμα ήταν απαιτητικό σε προσωπικό επίπεδο  -και όχι πάντα από την πλευρά του μαθήματος ή των καθηγητών- καθώς έπρεπε να επενδύσω ευχάριστα τον χρόνο μου για την εκπαίδευσή μου, με την κατεύθυνση των άρτια εξιδεικευμένων και επιλεγμένων καθηγητών που απαρτίζουν το πρόγραμμα. Με εντυπωσίασε η αμεσότητα, η κατανόηση και η άψογη συνεργασία της γραμματείας σε κάθε προσπάθεια επίλυσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν ενώ, παράλληλα, παρεχόταν αίσθηση ασφάλειας  από  όλους τους συμβαλλομένους σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του Covid19. Κάποιος που εργάζεται και έχει οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά θέλει να προχωρήσει ή να συνεχίσει την "εφ' όρου ζωής" εκπαίδευσή του,  αυτός που δεν συμβιβάζεται με τα εύκολα και που θέλει να γίνει ολοκληρωμένος ψυχοθεραπευτής, δεν έχει παρά να επιλέξει το ευχάριστο και ζεστό κλίμα που προσφέρει το πρόγραμμα της Αλυπίας Τέχνης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία. Εγώ, ως ενεργός φαρμακοποιός, είμαι γνώστης των σωματικών συμπτωμάτων του ανθρώπου και ασχολούμαι  κυρίως με το σώμα των ατόμων. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος θα είμαι γνώστης και θεραπευτής των ψυχικών συμπτωμάτων και θα ασχολούμαι και με την ψυχή του ατόμου. Ανυπομονώ για το δεύτερο έτος.

Απόστολος Πολύζος

Φαρμακοποιός, Εξειδικευθείς στην "Ιατρική Ψυχολογία" και στην "Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας"

E-mail: pharmapoli@gmail.com, Ιστοσελίδα: www.PharmaPoli.com

Τσικριτέα Λητώ

20230628 153505 7f098

Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ενθουσιασμένη με την εκπαίδευση μου στην συνθετική Ψυχοθεραπεία, τα μαθήματα έχουν πολύ ενδιαφέρον και μεγάλο κομμάτι βιωματικό, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και βοήθησε από την αρχή να ενωθούμε σαν ομάδα με τους συμφοιτητές! Οι καθηγητές απολύτως καταρτισμένοι και με εμπειρία, ανοιχτοί στη συζήτηση και στους προβληματισμούς μας. Επίσης ο ρόλος της γραμματείας εξίσου σημαντικός και βοηθητικός καθώς είναι άμεσοι στο να βοηθήσουν σε ότι συμβεί και μας ενημερώνουν πολύ συχνά για συνέδρια, σεμινάρια και διάφορα άλλα. Αν και πρώτο έτος νιώθω ήδη ότι πατάω καλυτέρα στο θεραπευτικό κομμάτι και ύστερα από αρκετή αναζήτηση για το τι θα ακολουθήσω ψυχοθεραπευτικά νιώθω ότι βρήκα αυτό που μου ταιριάζει!

Λητώ Τσικριτέα

Τηλ.: 6979245778, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Φιλίνης Μιχάλης

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία «Αλυπίας Τέχνη»  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρέχει πλούσια ακαδημαϊκή εμβάθυνση από το πρώτο έτος. Οι κυρίως προσεγγίσεις στις οποίες εστιάζει το πρόγραμμα είναι η Συστημική Ψυχοθεραπεία, η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και η Πολιτισμική-Πολυπολιτισμική Ψυχολογία. Επιπλέον διδάσκεται και μια εμπεριστατωμένη επισκόπηση των κύριων προσεγγίσεων, όπως η Ψυχοδυναμική, η Συμπεριφοριστική-Γνωσιακή και η Προσωποκεντρική. Οι  διδάσκοντες  είναι πολύ αξιόλογοι, με εμπειρία και συγγραφικό έργο στο ιστορικό τους. Εκτιμώ  πολύ το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» και το προτείνω σε όσους επιθυμούν να  εμβαθύνουν στην αυτογνωσία και στη μελέτη της ψυχοθεραπείας.

Μιχάλης Φιλίνης.

E-mail: mihalisfilinis@gmail.com   

Χωραΐτου Μαίρη

IMG 20230703 192905 de2a1

Είμαι απόφοιτος οικονομικών σχολών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τομέα. Εργάζομαι σε οικονομικό χώρο της υγείας. 

Είμαι απόφοιτος α΄ έτους στο 4ετές πρόγραμμα του «Αλυπίας Τέχνη» και επέλεξα φέτος το 2022-2023 το πρόγραμμα: "Εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία", που στεγάζεται, σε έναν πανέμορφο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, κοντά στην Ακρόπολη. Ως άνθρωπος είμαι συνθετικός και μέσα από την ατομική και ομαδική μου ψυχοθεραπεία, θέλησα να αποκτήσω περαιτέρω γνώσεις, κατάρτιση και βιώματα, προκειμένου να μπω στην αυτογνωσία, στην αυτοβελτίωση και να καταφέρω να αλληλοεπιδρώ με τους συνανθρώπους μου, συνεργάτες αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο με αυθεντικότητα, ισορροπία και με ουσία. 

Στη σχολή «Αλυπίας Τέχνη», συνδέθηκα αρμονικά και ισότιμα με άλλους συνσπουδαστές και εκπαιδευτές-θεραπευτές, με κοινό σκοπό, με κοινό όραμα. Οι καθηγητές-εισηγητές-θεραπευτές μου στο «Αλυπίας Τέχνη», διακρίνονται από απλότητα, επίγνωση της θέσης και της ευθύνης τους προς εμάς, είναι προσιτοί και έτοιμοι να μας μεταγγίζουν οτιδήποτε βοηθητικό και χρήσιμο. Οι σπουδές μου εκεί ενισχύουν το κομμάτι του "ανήκειν", αλλά και τη διάθεση μου για φιλομάθεια με στόχο την αυτοπραγμάτωση.

Μαίρη Χωραΐτου

Τηλ.: 6979359839, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Χριστοδούλου Γιώργος

jpg b0c7e

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτές είναι εξαιρετικοί και συνολικά το επίπεδο θα έλεγα είναι πολύ υψηλό. Από νωρίς ενθαρρύνεται η σύνθεση των προσεγγίσεων και ο συνθετικός τρόπος σκέψης, κάτι που ευοδώνεται και από το ότι το κάθε μάθημα είναι ξεκάθαρο και καλά δομημένο, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται ένα κλίμα ομάδας μεταξύ εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων, το οποίο προάγει την συνδιαλλαγή. Ήδη νιώθω ότι έχω αποκομίσει πολλά και προσμένω με χαρά τα επόμενα έτη!

Γιώργος Χριστοδούλου

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.