Βρεττού Μυρτώ

mlack white light 2daee

 

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αλυπίας Τέχνη" ήταν μια πρόκληση για μένα που δεν είμαι απόφοιτη σπουδών ψυχολογίας. Το πρόγραμμα, ο πρώτος κύκλος που ολοκλήρωσα, ήταν μια  πολύτιμη εκπαιδευτική διαδρομή στην προσέγγιση της ψυχοθεραπείας ως διαδικασία, αλλά και του ανθρώπινου ψυχισμού. Οι εκπαιδευτές αποτελούν μια εξαιρετικά δυνατή και πολύπλευρη ομάδα συστημικών, υπαρξιακών, ανθρωποκεντρικών, συνθετικών κ.α ψυχοθεραπευτών. Η διαδικασία της διδασκαλίας ήταν απολαυστική και άρτια, παρόλο που γινόταν εξ' αποστάσεως λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Η γραμματεία του προγράμματος, ήταν προσιτή, εντός και εκτός πλαισίου μαθήματος, με άμεση και βοηθητική ανταπόκριση στις όποιες απορίες ή προβλήματα προέκυπταν. Ήταν εν συνόλω, ένας κύκλος σπουδών υψηλού επιπέδου, που με άφησε πολύ ικανοποιημένη και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όποια/ον ενδιαφέρεται να εξειδικευτεί στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Mυρτώ Βρεττού

Ε-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Γράψας Κωνσταντίνος

2. 5b05d

Αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη

Μετά από μια μακρόχρονη και επίπονη περιπλάνηση στο χώρο της εκπαίδευσης στη συμβουλευτική ψυχικής υγείας, με στόχο την εύρεση ενός προγράμματος που τιμά τόσο τις ανθρώπινες σύγχρονες ψυχικές ανάγκες όσο και την ακαδημαϊκή υπόσταση και χαρακτήρα της επιστήμης της ψυχολογίας, χωρίς να παραγνωρίζει τη γνώση του σήμερα, που μας οδηγεί στη δημιουργία νέων συνθετικών τρόπων συνεισφοράς στον άνθρωπο,

συνάντησα το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» και είχα τη χαρά να συμμετέχω στο πρώτο έτος λειτουργίας του.

Στο πρώτο αυτό έτος της επαφής μου με το πρόγραμμα, βίωσα την αγάπη των συντελεστών τόσο για όλους εμάς, τους εκπαιδευόμενους, όσο και για τη γνώση και τις πλούσιες δεξιότητες που μας μετέφεραν, με εμφανή την από καρδιάς αγάπη και διάθεση προσφοράς και μετάδοσης των μυστικών της Τέχνης της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Ο απόλυτος σεβασμός στο αντικείμενο και η ακαδημαϊκή επάρκεια των διδασκόντων, αλλά και η ευαισθησία τους στη φύση του Κάθε εκπαιδευόμενου, κάνουν το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» μοναδικό στο χώρο. 

Δεν θα είχα καμία επιφύλαξη να συστήσω το πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη» σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να βιώσει μια σε βάθος εκπαίδευση στην Τέχνη και Επιστήμη της σύγχρονης συνθετικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, καθώς το πρόγραμμα αυτό αποτελεί εμφανές απόσταγμα δεκαετιών ακαδημαϊκής έρευνας και εμπειρίας, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του σήμερα για μια συνθετική προσέγγιση με σταθερές βάσεις και όραμα την από καρδιάς αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών. 

Κωνσταντίνος Γράψας, BA(Hons), DipArch Distinction, MPhil Cambridge UK - Ιδρυτής της Ακαδημίας της Καρδιάς ΑΜΚΕ

Τηλ: 6937066045, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Ιστοσελίδα: www.HeartWorks.gr

Δεκαβάλα Αθανασία

 3 53e25

 

Το έτος 2020-2021 ξεκίνησα τη φοίτησή μου στο πρόγραμμα "Αλυπίας Τέχνη - Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία". Παίρνοντας την απόφαση να στείλω την αίτησή μου και τελικά ξεκινώντας τη φοίτησή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ομολογώ πως δεν είχα φανταστεί το επίπεδο σπουδών και την ποιότητα των εκπαιδευτικών παροχών του προγράμματος. Ο πρώτος κύκλος της τετραετούς φοίτησης ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις και τι πιο σημαντικό για ένα άτομο που επενδύει εκπαιδευτικά, χρονικά, οικονομικά, αλλά και συναισθηματικά, να ανταμείβονται οι προσδοκίες του με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών το οποίο υλοποιείται από μια σειρά εξαιρετικών εκπαιδευτικών, άρτια και απόλυτα καταρτισμένων στο αντικείμενό τους και με εξαιρετική μεταδοτικότητα, αλλά και με θετικότητα και ανοικτότητα ως προς τους φοιτητές. Το εκπαιδευτικό προσωπικό, τόσο με τον προσωπικό του χαρακτήρα ο κάθε καθηγητής όσο και με το επαγγελματικό του προφίλ, κατάφεραν να καλλιεργήσουν έμπνευση, αλλά και να δημιουργήσουν ένα κλίμα που έδεσε την ομάδα των φοιτητών του έτους, πολύ άμεσα, σε εκπαιδευτικό αλλά και ανθρώπινο, συναδελφικό επίπεδο. Όλοι οι υπεύθυνοι, καθώς και οι καθηγητές του προγράμματος διακρίνονται για το αληθινό τους ενδιαφέρον να εκπαιδεύσουν και να προετοιμάσουν επαρκώς καταρτισμένους μελλοντικούς επαγγελματίες συμβούλους ψυχικής υγείας/ψυχοθεραπευτές.

Ένα από τα ποιο σημαντικά στοιχεία του εν λόγω προγράμματος είναι η έναρξη, από το πρώτο κιόλας έτος, των προσομοιωτικών συνεδριών, αλλά και η παροχή εποπτείας μέσω της οποίας δινόταν πάντα μια λεπτομερής και πλήρης αξιολόγηση, ώστε ο φοιτητής να έχει τη δυνατότητα να κατανοεί κάθε στοιχείο της παρέμβασής του. Προσωπικά το συναίσθημα που έχω να θυμάμαι, από την χρονιά 2020-2021, είναι η προσμονή για κάθε επόμενο μάθημα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω βιώθηκαν προσωπικά, σε μια εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας ανεστάλη η δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά όμως δεν εμπόδισε τελικά την επιτυχή έκβαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και την εις βάθος γνωριμία και εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω πως η διοίκηση και η γραμματεία του πανεπιστημίου στάθηκαν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί σε οποιαδήποτε δυσκολία κι αν ανέκυπτε, το οποίο πολλές φορές είναι πολύ σημαντικό ώστε να μην παρακωλύεται η συνέχιση της εκπαίδευσης.

Νάνσυ Δεκαβάλλα

Τηλ.: 6978329208, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Ζαχαράκη Μαρία

2. c8831

Ως εκπαιδευόμενη του προγράμματος «Αλυπίας Τέχνη» και έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο έτος, βρίσκομαι στη θέση να καταθέσω πως είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένη από τη δομή που έχει η Συνθετική Ψυχοθεραπεία, καθότι είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση. Είναι πλήρως απαρτισμένο από πλούσιο υλικό και για τις τρεις προσεγγίσεις: Υπαρξιακής, Πολιτισμικής – Πολυπολιτισμικής και Συστημικής. Επιπλέον, οι εκπαιδευτές είναι όλοι τους εξαίρετοι επιστήμονες και πλούσιο βιογραφικό και πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ψυχολογίας, διαθέτοντας δικά τους γραφεία ή όντες ιδρυτές κέντρων και ιδρυμάτων, πάντοτε διαθέσιμοι να ανταποκριθούν σε απορίες μας και διευκρινήσεις. Καλή απόλαυση σε όσους το επιλέξουν.

Μαρία Ζαχαράκη

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Μελέα Γιαννούλα

IMG 20201015 140329 0855 2f816

Το αισθάνομαι σαν φυσική συνέχεια του μεταπτυχιακού μου στην "Ψυχική Υγεία". Ο πρώτος κύκλος αυτού του Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία με έκανε να γνωρίσω μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση της ψυχικής υγείας, ενώ μου αποκαλύφθηκαν από τους άρτια καταρτισμένους διδάσκοντες έννοιες και στοιχεία που έψαχνα χωρίς προηγούμενη τέτοια ασύγκριτη επιτυχία. Οι ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης ήταν μια πρωτόγνωρη και πολύτιμη εμπειρία, ενώ η λήψη Εποπτείας στις προσομοιωτικες διαδικασίες προσέθετε στην αξία τους. Σε αυτόν τον κύκλο μου επανασυστήθηκαν οι κυριότερες σχολές ψυχοθεραπείας, γνώρισα νέες, ενώ επίσης ταυτοποιήθηκαν κοινοί παράγοντες μεταξύ τους· το τι τις κάνει να λειτουργούν. Αποτελεί δηλαδή μια εισαγωγή στο ποιά είναι χρήσιμα εργαλεία στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στο τι είναι τελικά το αντάρτικο της ψυχοθεραπείας: η Συνθετική Προσέγγιση. Συνεχίζω αυτήν την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022 στον Δεύτερο Κύκλο. Συστήνω το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης σε όσους δεν μπορούν να παπαγαλίζουν, ενώ αγαπούν την ψυχοθεραπεία και το να δουλεύουν με τον δικό τους, πολλές φορές μοναδικό, τρόπο.

Γιαννούλα Μελέα, RN, MSc στην Ψυχική Υγεία

Τηλ.: 6948819478, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Νικολακάκου Άννα               

 4 07d8b
       

Ολοκληρώνοντας το Α’ έτος μετεκπαίδευσης στο Πρόγραμμα «Αλυπίας Τέχνη – Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία» απέκτησα πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία. Αν και ήταν εισαγωγικό, ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις προσδοκίες μου, ωστόσο είναι πολύ απαιτητικό για έναν εργαζόμενο – σπουδαστή, κυρίως ως προς το χρόνο που απαιτείται για τις παρακολουθήσεις και τις εργασίες. Όλοι οι καθηγητές ήταν αξιόλογοι, μεταδοτικοί, αρκετά συνεργάσιμοι και υποστηρικτικοί σε εμάς τους σπουδαστές στις δυσκολίες, αλλά και στο χρόνο που απαιτούνταν για τις εργασίες. Οι διαδικτυακές παραδόσεις δεν υστερούσαν σε ποιότητα και υπευθυνότητα και το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου, ήταν άψογο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου παρέχει την ασφάλεια και τη σιγουριά να συνεχίσω την προσπάθειά μου στον τομέα της ψυχοθεραπείας.

Άννα Νικολακάκου

Τηλ.: 6937012425, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ξυπολιτά Καλλιόπη

jpg 5a69e

Η εκπαιδευτική αλλά και η ανθρώπινη εμπειρία που αποκόμισα από το έτος φοίτησης 2020-2021 στο «Αλυπίας Tέχνη» μόνο θετικό πρόσημο έχει. Προσωπικά βίωσα απλόχερο μοίρασμα της γνώσης από τον κάθε καθηγητή ξεχωριστά, με έναν τρόπο ιδιαίτερα ταπεινό, που έδιωχνε κάθε είδος άγχους μπροστά στο καινούργιο σου ξεκίνημα. Η συνθετική προσέγγιση έχει να ταιριάξει διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ τους, κάτι που έγινε με πολύ όμορφο τρόπο και με σεβασμό. Το να εκπαιδεύεσαι από καθηγητές με κύρος και επαγγελματική εμπειρία χρόνων σου δίνει το έναυσμα να δουλέψεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα από τα κυριότερα κομμάτια, που με ενθουσίασε στο πρόγραμμα, ήταν ότι οι προσομοιωτικές συνεδρίες μαζί με την εποπτεία ξεκίνησαν στα μέσα της χρονιάς, κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύεσαι παράλληλα με την θεωρία. Η ποιότητα των μαθημάτων ήταν άψογη και δεν μειώθηκε στο ελάχιστο λόγω των απρόσμενων περιορισμών της πανδημίας.

Πραγματικά δεν έχω να σκεφτώ κάτι αρνητικό για το πρόγραμμα. Όσες δυσκολίες και να προέκυπταν, είτε ενδογενώς είτε εξωγενώς, η λύση ήταν άμεση με τον πιο ανώδυνο τρόπο προς όφελος του φοιτητή. Τα κορίτσια της γραμματείας είναι απλά καταπληκτικά, υποστηρικτικά και οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου άμεσες!!! Προσωπικά, νοιώθω τυχερή αλλά και επαγγελματικά ασφαλής που εκπαιδεύομαι στο «Αλυπίας Tέχνη».

Καλλιόπη Ξυπολιτά

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.